8 Bierfeitjes waarmee je indruk maakt in de kroeg

 • Door

  Team Hotel Casa

 • Vrijgegeven

  juni 1, 2018

 • Categorieën:

  HOPP

Het weekend staat voor de deur en dan trekt ongeveer half Nederland naar de kroeg of een zonnig (dak)terrasWees goed voorbereid op je vrijdagmiddagborrel en leer deze bierfeitjes uit je hoofd!  

 

1Het duurste bier ter wereld

Het Belgisch bier ‘Vieille Bon Secours is het duurste bier ter wereld! Voor een fles van 12 liter tel je 815 (!) euro neer. Wist je dat je voor dat geld ook 165 speciaalbiertjes kan drinken op Hopp?!  

 

2. Het zit in de familie

Hop is de dronken oom van de beruchte hennepfamilieIn die familie zit ook die ene verslaafde neef: marihuana.

 

3. Sky high

Ga je binnenkort met vakantie en ga je met het vliegtuig? Dan is deze tip handig om te onthouden; op meer dan 10.000 meter hoog zijn we minder in staat om zoet te proeven. Daarom smaakt bier in het vliegtuig een stuk bitterder! Niet boos worden op de stewardess dus, het ligt helemaal aan jou!  

 

4. Broodnodig

Voor men doorhad dat je van graan ook brood kan bakken, werd van graan al 2000 jaar geleden bier gebrouwen. Het bier was dus toen het enige product dat als hete broodjes over de toonbank ging! 

 

5. Om in te blikken

Je hebt altijd wel van die ‘bierkenners’ die zeggen dat bier in blik anders smaakt dan bier in een glas. Dat is niet zo want blikjes schijnen geen effect te hebben op de smaak van bier! Toch niet zo’n fan van dat metaal bij lippen? Schenk het eerst in een glas en je zult het verschil niet proeven. Ha, wie is de bierkenner nu dan?! 

 

6. Slaapzacht

Na een aantal biertjes val je in het weekend meestal lekker snel in slaap. Op weekdagen ook goed slapen? Leg wat hop onder je kussen! Who needs lavendel, right? 

 

7. Net goed

Het zout in het water waarvan bier gebrouwen wordt, geeft het een intensere smaak. Te veel zout vernietigt dan weer alle gisten. Een ware kunst om het net goed te krijgen, dus!

 

8. Studie

Alles, maar dan ook echt alles weten over bier? Ga dan ‘Zythologie’ studeren! Dat is de studie van bier en bierbrouwen. Nee, echt! Het bestaat. Zoek het maar op!

 

Hopp Amsterdam 

Zo. Nu heb je een basispakket aan bierfeitjes. Wil je er mee indruk maken op je vrienden? Breng dit weekend dan zeker een bezoekje aan dakterras Hopp. Met 30 verschillende soorten speciaalbier zijn zij dé biertuin van Amsterdam. Neem de lift naar de 8e verdieping en verbaas je over het spectaculaire uitzicht van Amsterdam en de oase van groen en rust. Check Facebook voor actuele openingstijden!

 

PS: drink met mate(n)!  

 

 • Door

  Team Hotel Casa

 • Vrijgegeven

  juni 1, 2018

 • Categorieën:

  HOPP