KONINGSDAG 2023 IN AMSTERDAM

Wim-Lex, van harte! Elk jaar weer hult Nederland zich in een laagje oranje en poppen er overal leuke feestjes, borrels, markten en andere activiteiten op. Zo ook Amsterdam! Ben jij die dag in onze hoofdstad te vinden? Laat je dan inspireren door onze tips. 

Vrijmarkt Vondelpark 

We durven het prima te zeggen: het Vondelpark is toch wel een van de bekendste plekken in de stad om heerlijk te wandelen, sporten en picknicken. Tijdens Koningsdag is het Vondelpark een enorme vrijmarkt én een groot podium voor kinderen. Het park gaat de 26e rond 20:00 uur dicht en om 9:00 uur weer geopend voor iedereen. Vanaf dan kun je er terecht voor een gezellige rommelmarkt, ‘n hapje en drankje en optredens door kids. 

Varen op de grachten 

Ook op het water gaan de Koningsfeesten verder. Daar hoef je niet eens zelf iets voor te doen, want (vooral) op de Prinsengracht vind je overal optredens op het water en langs de kade. Huur een bootje, stop een koelbox vol eten en drinken, en laat je meevoeren met de sloepjes stoet.  

Boat party on King's Day

 

Festivals tijdens Koningsdag

Koningsdag staat aan het begin van het festivalseizoen: reden genoeg om dus een dag te gaan dansen. Er is lekker veel keus aan fijne festivals. Een lijstje: 

Top wanneer je de drukte en het slenteren in de binnenstad wilt vermijden.  

Gratis feest op ‘t Van Limburg Stirumplein 

Elk jaar organiseert café Piet de Gruyter een (gratis) feest op het plein waar zij hun terras hebben. Het Van Limburg Stirumplein is een gezellig plein dichtbij het Westerpark, verscholen tussen de huizen. Je vindt er een te gekke snackbar, vegetarische brasserie en uiteraard Piet de Gruyter, begrip in Amsterdam West. Tijdens Koningsdag regelen zij de drankjes, de muziek en de sfeer: die maak jij! 

Koningsnacht op GAPP 

Is jouw Koningsdag niet compleet zonder een goed geslaagde Koningsnacht? In Amsterdam kan je vrijwel in de hele stad terecht voor een gezellig feestje voordat Willems verjaardag begint. Altijd goed is een funky silent disco. Helemaal wanneer je dit met uitzicht over Amsterdam Oost doet. Op 26 april kom je gezellig naar GAPP, ons dakterras op de 8e verdieping. Meeblèren met de lekkerste én meest foute hits, terwijl je je vergaapt over het weidse uitzicht. Scoor hier je tickets voor ‘n tientje.  

Silent disco at GAPP

Feesten aan het water bij Meneer Nieges 

Talking about uitzicht! Meneer Nieges gooit z’n deuren ook wagenwijd open. Op Koningsdag ben jij van harte welkom op het terras pal langs het IJ. Hopend op een mooi zonnetje is dit toch wel vakantie in eigen land! Gratis entree, goeie muziek en een flinke feestsfeer. Café Restaurant Nieges, daar moet je zijn!  

Wij hopen dat het maar een mooie koninklijke verjaardag mag worden in onze hoofdstad én daarbuiten. Zin om een gezellig drankje te doen? Dat kan aan onze bar in Restaurant EAST. Hier serveren we vanaf 17:00 uur een specialty cocktail voor maar €5 tijdens Little Friday. Deze editie drink je de Prins Pils, met Aperol, limoen en ons eigen Gabbe Wit-biertje. Wat anders? 

ONZE
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!