Social pioneers since 1957

Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zijn kernwaarden voor Hotel Casa, met een toewijding aan zowel mensen als onze planeet. Leer meer over hoe CASA streeft naar een positieve impact.

Duurzaamheidsteam

Ons toegewijde duurzaamheidsteam heeft als kerntaak constant na te denken over de vraag: ‘Hoe dragen we als Hotel Casa bij aan een duurzamer gebruik van de aarde?’ Een uitdagende vraag, met veel verschillende mogelijke antwoorden. Bij Casa verkregen we en gebruiken we het BREEAM Certificaat als leidraad om onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te richten. De belangrijkste topics waar we ons over buigen zijn:
  • Transport
  • Management
  • Water
  • Energie
  • Afval

CERTIFICATEN

BREEAM Certificaat: Verkregen als eerste hotel in Nederland

Hotel Casa is bijzonder trots als het allereerste hotel in Nederland met een BREEAM-certificering, waarbij een ‘Zeer Goed’ is behaald vanwege de toewijding aan duurzaamheid. Deze erkenning benadrukt de inzet om de milieu-impact te verminderen en tegelijkertijd een buitengewone gastvrijheid te bieden.

De inzet voor duurzaamheid wordt duidelijk door verschillende initiatieven, zoals een kleine vloot van drie auto’s – met één hybride en twee elektrische voertuigen -, de geplande installatie van zonnepanelen op het dak, het gebruik van LED-verlichting in het hele hotel, en de sterke focus op het welzijn van het personeel. Deze inspanningen, naast de gastvrije aanpak, weerspiegelen de voortdurende inspanning van Hotel Casa naar een groenere beleidsvoering in het hotel voor gasten en de bredere community.

Ontdek onze BREEAM-certificeringsgegevens door deze link te volgen naar de pagina van Hotel Casa op de BREEAM-website.

Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de hospitality sector in Nederland met meer dan 750 gecertificeerde bedrijven. Dit keurmerk heeft als doel om duurzaamheid in de toerisme- en recreatiebranche te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema’s en doen er alles aan om het milieu te sparen zonder in te leveren op comfort en kwaliteit voor hun gasten. Hiermee gaan ze een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Green Key heeft 3 niveaus: Brons, Zilver en Goud. Hoe duurzamer een bedrijf is, hoe meer duurzaamheidsnormen een bedrijf behaalt en hoe hoger hun Green Key niveau is. Hotel Casa is de trotse eigenaar van het Green Key 2024 Certificaat met een gouden niveau. Dit betekent dat CASA het hoogste heeft gescoord op alle 12 duurzaamheidsthema’s.

Green Key Certificate

HUIDIGE PROJECTEN

ROOM FOR CHANGE

Wij zijn trots om samen te werken met ROOM FOR CHANGE, een initiatief dat zich inzet voor economisch dakloze mensen die te maken hebben gehad met financiële tegenslagen, zoals scheiding of faillissement. Deze individuen verdienen vaak niet genoeg om huisvesting te kunnen regelen en zijn nog niet in aanmerking gekomen voor sociale huisvesting vanwege beperkte registratie. ROOM FOR CHANGE bundelt de middelen van de horeca-industrie met de expertise van sociale organisaties zoals De Regenboog Groep in Amsterdam om deze mensen een helpende hand te bieden.

Dit studieseizoen is Hotel Casa vereerd om één van onze kamers te wijden aan een deelnemer van ROOM FOR CHANGE. Op deze manier dragen we bij aan hun missie om een veilige plek te bieden waar individuen kunnen herstellen van een leven op straat, toegang hebben tot ondersteuning en stappen kunnen zetten richting werk en permanente huisvesting voor slechts €15 per nacht. Samen met ROOM FOR CHANGE werken we aan een meer inclusieve en compassievolle samenleving, één kamer tegelijk.

On Request Housekeeping

Hotel Casa biedt housekeeping on request aan. Standaard wordt de kamer elke vier dagen opgefrist, zonder een verzoek. Gasten kunnen extra schoonmaakservice aanvragen door de QR-code te scannen op het papier of de deurhanger die in de kamer is geplaatst. Verzoeken voor schoonmaak op dezelfde dag worden geaccepteerd tot 12:00 ’s middags.

Deze service bespaart jaarlijks tot 23.000 liter water en 1060 kWh elektriciteit. De besparingen worden geïnvesteerd in duurzame projecten, zoals  Hotels for Trees. Voor elke dag dat er geen schoonmaak wordt gewenst, planten we samen met hen een boom.

Let’s unite for a greener world!

Green Hotel Club

Hotel Casa is met trots een van de oprichtende partners van de Green Hotel Club (GHC), een toonaangevende organisatie in Amsterdam die samenwerking bevordert voor duurzaamheid in de hotelbranche. Marco Peeters, adjunct-directeur van CASA, speelt een belangrijke rol als bestuurslid binnen deze organisatie.

In de keuken van Hotel Casa wordt Orbisk geïntroduceerd, een AI-gedreven innovatie aanbevolen door de Green Hotel Club. Deze geavanceerde technologie meet en vermindert voedselverspilling op een efficiënte wijze. 

Feiten & trivia

Met het oog op duurzaamheid; wist je dat....

Wij maken deel uit van de Green Hotel Club, een impactorganisatie uit Amsterdam die de samenwerking onder de leden stimuleert. Zo streven we samen naar hoge kwaliteit in onze horeca én in de duurzaamheid.

We staan meer dan open voor creatieve, nieuwe ideeën om ons hotel nog duurzamer te maken. Heb je een geweldig idee? Twijfel niet en deel ze met ons op info@hotelcasa.nl.

We bieden on request schoonmaakservice aan....

Help ons bij onze groene missie! Er is geen standaard dagelijkse schoonmaak, behalve op de vierde dag van je verblijf. Zo besparen we tot 23.000 liter water en 1060 kwh elektriciteit per jaar. Die kostenbesparingen investeren we in duurzame projecten zoals Hotels for Trees om de wereld een beetje groener te maken. Samen met Hotels for Trees ondersteunen we actief de overgang naar een duurzamere hotelindustrie. Laten we ons verenigen voor een groenere wereld.

We bieden geen plastic of papieren waterbekers op de kamers aan...

We gebruiken liever glas, omdat alles uit een glas beter smaakt. Punt. Maar vooral omdat glas niet giftig is, vrij van potentiële schadelijke stoffen en geen negatieve invloed heeft op je gezondheid en het millieu.

We hotelgasten aansporen tot het drinken van schoon Amsterdams kraanwater...

We sporen hotelgasten aan om eigen waterflessen te vullen met ons fantastische Amsterdamse drinkwater. Goed water en helemaal gratis!

Alle ruimtes in het hotel voorzien zijn van...

Led verlichting!

We een warme / koude opslag hebben, op 50 meter diepte onder het hotel?

Zo houden we het hotel in de zomer koel en in de winter warm.

Alle leaseauto's in ons wagenpark zijn...

Hybride of elektrisch.

Alle kranen in de publieke ruimtes van Hotel Casa zijn voorzien van sensoren...

Zodat een kraan nooit onnodig blijft lopen.

Sinds enkele jaren werken we samen met JINC...

Een organisatie die jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpt een vliegende start te maken. Onze collega’s kunnen zich aanmelden als carrièrecoach of om bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te geven.

Na twee keer mee te hebben gefietst in de HomeRide van Stichting Ronald McDonald...

We een duurzaam partnerschap zijn aangegaan en hebben we tijdens de verbouwing van al onze 520 hotelkamers, ook één van de kamers van het Amsterdamse Ronald McDonaldhuis in dezelfde stijl verbouwd.

We stellen onszelf als doel om jaarlijks 240 uur (20 uur per maand) te besteden aan...

Een maatschappelijk verantwoord doel. Iedere medewerker van Casa krijgt de mogelijkheid om zelf een doel aan te dragen en hier werktijd aan te besteden.

Diversiteit
en
Inclusiviteit

Wist je dat...

Ons personeelsbestand bestaat uit...

53% vrouwen en 47% mannen.

In totaal werken er 21 verschillende nationaliteiten bij Hotel Casa...

30% van het totaal heeft een niet Nederlandse nationaliteit.

Bij Hotel Casa werken mensen uit allerlei verschillende leeftijdsgroepen...

11% is jonger dan 20, 47% is tussen de 20 en 30 jaar oud, 19% is tussen de 30 en 40 jaar oud, 16% is tussen de 40 en 50 en 7% is ouder dan 50.

Ons 8 koppig Management Team bestaat momenteel voor 80% uit vrouwen en 20% uit mannen...

Deze verdeling is ontstaan door een natuurlijk verloop van functies. Bij een vacante MT rol wordt altijd gezocht naar de meest geschikte persoon voor de functie.

Bij het openen van een nieuwe vacature, zoeken wij naar de meest geschikte kandidaat voor de functie...

Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, cultuur, seksuele geaardheid of andere mogelijk discriminerende factoren. We vinden het met name belangrijk dat een nieuwe collega goed in de Casa familie past en dat iedere sollicitant een eerlijke kans maakt.

We werken intensief samen met scholen en geven studenten een kans om zich te ontwikkelen binnen Casa...

Zo geven we ook studenten die als statushouder in Nederland wonen een kans. We leren deze studenten het horecavak, maar we helpen ze ook bij het leren van de Nederlandse taal.

We zijn ervan overtuigd dat veel van onze vacatures prima kunnen worden uitgevoerd door een medewerker met een beperking...

Daarom geven we studenten met een fysieke beperking de mogelijkheid om bij ons stage te lopen, maar werken we ook samen met Emma at Work, een bemiddelingsbureau voor jonge mensen met een fysieke beperking. Onze faciliteiten zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en de collega’s vinden het fijn dat er plek is voor mensen uit de complete maatschappij!

Lees verder

Ontdek de laatste verhalen op onze blog!

Ontdek alles over het legendarische verhaal van Hotel Casa