Sharing is caring

Bij Hotel Casa hechten we waarde aan sociale zaken, mensen en onze planeet. Lees verder hoe wij ons best doen om iets positiefs bij te dragen.

Duurzaamheid

Ons toegewijde duurzaamheidsteam heeft als kerntaak constant na te denken over de vraag: ‘Hoe dragen we als Hotel Casa bij aan een duurzamer gebruik van de aarde?’ Een uitdagende vraag, met veel verschillende mogelijke antwoorden. Bij Casa gebruiken we het BREEAM Certificaat als leidraad om onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te richten. De belangrijkste topics waar we ons over buigen zijn:
  • Transport
  • Management
  • Water
  • Energie
  • Afval

Feiten & trivia

Met het oog op duurzaamheid; wist je dat....

Wij maken deel uit van de Green Hotel Club, een impactorganisatie uit Amsterdam die de samenwerking onder de leden stimuleert. Zo streven we samen naar hoge kwaliteit in onze horeca én in de duurzaamheid.

We staan meer dan open voor creatieve, nieuwe ideeën om ons hotel nog duurzamer te maken. Heb je een geweldig idee? Twijfel niet en deel ze met ons op info@hotelcasa.nl.

We bieden on request schoonmaakservice aan....

Help ons bij onze groene missie! Er is geen standaard dagelijkse schoonmaak, behalve op de vierde dag van je verblijf. Zo besparen we tot 23.000 liter water en 1060 kwh elektriciteit per jaar. Die kostenbesparingen investeren we in duurzame projecten zoals Hotels for Trees om de wereld een beetje groener te maken. Samen met Hotels for Trees ondersteunen we actief de overgang naar een duurzamere hotelindustrie. Laten we ons verenigen voor een groenere wereld.

We bieden geen plastic of papieren waterbekers op de kamers aan...

We gebruiken liever glas, omdat alles uit een glas beter smaakt. Punt. Maar vooral omdat glas niet giftig is, vrij van potentiële schadelijke stoffen en geen negatieve invloed heeft op je gezondheid en het millieu.

We hotelgasten aansporen tot het drinken van schoon Amsterdams kraanwater...

We sporen hotelgasten aan om eigen waterflessen te vullen met ons fantastische Amsterdamse drinkwater. Goed water en helemaal gratis!

Alle ruimtes in het hotel voorzien zijn van...

Led verlichting!

We een warme / koude opslag hebben, op 50 meter diepte onder het hotel?

Zo houden we het hotel in de zomer koel en in de winter warm.

Alle leaseauto's in ons wagenpark zijn...

Hybride of elektrisch.

Alle kranen in de publieke ruimtes van Hotel Casa zijn voorzien van sensoren...

Zodat een kraan nooit onnodig blijft lopen.

Sinds enkele jaren werken we samen met JINC...

Een organisatie die jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpt een vliegende start te maken. Onze collega’s kunnen zich aanmelden als carrièrecoach of om bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te geven.

Na twee keer mee te hebben gefietst in de HomeRide van Stichting Ronald McDonald...

We een duurzaam partnerschap zijn aangegaan en hebben we tijdens de verbouwing van al onze 520 hotelkamers, ook één van de kamers van het Amsterdamse Ronald McDonaldhuis in dezelfde stijl verbouwd.

We stellen onszelf als doel om jaarlijks 240 uur (20 uur per maand) te besteden aan...

Een maatschappelijk verantwoord doel. Iedere medewerker van Casa krijgt de mogelijkheid om zelf een doel aan te dragen en hier werktijd aan te besteden.

Diversiteit
en
Inclusiviteit

Wist je dat...

Ons personeelsbestand bestaat uit...

53% vrouwen en 47% mannen.

In totaal werken er 21 verschillende nationaliteiten bij Hotel Casa...

30% van het totaal heeft een niet Nederlandse nationaliteit.

Bij Hotel Casa werken mensen uit allerlei verschillende leeftijdsgroepen...

11% is jonger dan 20, 47% is tussen de 20 en 30 jaar oud, 19% is tussen de 30 en 40 jaar oud, 16% is tussen de 40 en 50 en 7% is ouder dan 50.

Ons 8 koppig Management Team bestaat momenteel voor 80% uit vrouwen en 20% uit mannen...

Deze verdeling is ontstaan door een natuurlijk verloop van functies. Bij een vacante MT rol wordt altijd gezocht naar de meest geschikte persoon voor de functie.

Bij het openen van een nieuwe vacature, zoeken wij naar de meest geschikte kandidaat voor de functie...

Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, cultuur, seksuele geaardheid of andere mogelijk discriminerende factoren. We vinden het met name belangrijk dat een nieuwe collega goed in de Casa familie past en dat iedere sollicitant een eerlijke kans maakt.

We werken intensief samen met scholen en geven studenten een kans om zich te ontwikkelen binnen Casa...

Zo geven we ook studenten die als statushouder in Nederland wonen een kans. We leren deze studenten het horecavak, maar we helpen ze ook bij het leren van de Nederlandse taal.

We zijn ervan overtuigd dat veel van onze vacatures prima kunnen worden uitgevoerd door een medewerker met een beperking...

Daarom geven we studenten met een fysieke beperking de mogelijkheid om bij ons stage te lopen, maar werken we ook samen met Emma at Work, een bemiddelingsbureau voor jonge mensen met een fysieke beperking. Onze faciliteiten zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en de collega’s vinden het fijn dat er plek is voor mensen uit de complete maatschappij!

Lees verder

Ontdek de laatste verhalen op onze blog!

Ontdek alles over het legendarische verhaal van Hotel Casa