Sharing is caring

Bij Hotel Casa hechten we waarde aan sociale zaken, mensen en onze planeet. Lees verder hoe wij ons best doen om iets positiefs bij te dragen.

Duurzaamheid

Ons toegewijde ‘Duurzaamheidsteam’ heeft als kerntaak constant na te denken over de vraag: ‘Hoe dragen we als Hotel Casa bij aan een duurzamer gebruik van de aarde?’ Een uitdagende vraag, met veel verschillende mogelijke antwoorden. Bij Casa gebruiken we het BREEAM Certificaat als leidraad om onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te richten. De belangrijkste topics waar we ons over buigen zijn:

AANDACHTSPUNTEN

We erg trots zijn op onze samenwerking met Stichting Hotels for Trees. Voor iedere stay-over schoonmaak die wij niet uitvoeren (op verzoek van de hotelgast) plant de stichting een boom in Nederland of ergens anders op de wereld waar die goed tot zijn recht komt.

100% duurzaam toiletpapier waarbij 50% van de omzet naar de bouw van toiletfaciliteiten in Afrika gaat.

We gebruiken liever glas, omdat alles uit een glas beter smaakt. Punt. Maar vooral omdat glas niet giftig is, vrij van potentiële schadelijke stoffen en geen negatieve invloed heeft op je gezondheid en het millieu.

We sporen hotelgasten aan om eigen waterflessen te vullen met ons fantastische Amsterdamse drinkwater. Goed water en helemaal gratis!

Led verlichting!

Zo houden we het hotel in de zomer koel en in de winter warm.

Hybride of elektrisch.

Zodat een kraan nooit onnodig blijft lopen.

Wist je dat...

Een organisatie die jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpt een vliegende start te maken. Onze collega's kunnen zich aanmelden als carrièrecoach of om bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te geven.

We een duurzaam partnerschap zijn aangegaan en hebben we tijdens de verbouwing van al onze 520 hotelkamers, ook één van de kamers van het Amsterdamse Ronald McDonaldhuis in dezelfde stijl verbouwd.

Een maatschappelijk verantwoord doel. Iedere medewerker van Casa krijgt de mogelijkheid om zelf een doel aan te dragen en hier werktijd aan te besteden.

Diversiteit
en
Inclusiviteit

Wist je dat...

53% vrouwen en 47% mannen.

30% van het totaal heeft een niet Nederlandse nationaliteit.

11% is jonger dan 20, 47% is tussen de 20 en 30 jaar oud, 19% is tussen de 30 en 40 jaar oud, 16% is tussen de 40 en 50 en 7% is ouder dan 50.

Deze verdeling is ontstaan door een natuurlijk verloop van functies. Bij een vacante MT rol wordt altijd gezocht naar de meest geschikte persoon voor de functie.

Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, cultuur, seksuele geaardheid of andere mogelijk discriminerende factoren. We vinden het met name belangrijk dat een nieuwe collega goed in de Casa familie past en dat iedere sollicitant een eerlijke kans maakt.

Zo geven we ook studenten die als statushouder in Nederland wonen een kans. We leren deze studenten het horecavak, maar we helpen ze ook bij het leren van de Nederlandse taal.

Daarom geven we studenten met een fysieke beperking de mogelijkheid om bij ons stage te lopen, maar werken we ook samen met Emma at Work, een bemiddelingsbureau voor jonge mensen met een fysieke beperking. Onze faciliteiten zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en de collega's vinden het fijn dat er plek is voor mensen uit de complete maatschappij!

Lees verder

Casa_New-Rooms_Product-038
Ontdek de laatste verhalen op onze blog!
Eerste paal Casa, vlnr Kullberg, mevr Sc (1)
Ontdek alles over het legendarische verhaal van Hotel Casa