ALL THINGS COFFEE: EEN INTERVIEW MET HOOFD BARISTA JANINE IN EAST
Hotel Casa is verheugd om je voor te stellen aan Janine Jetten, de gepassioneerde en ervaren Hoofd Barista bij onze EAST Specialty Coffee Bar. Met haar uitgebreide achtergrond in de wereld van koffie deelt Janine haar reis en de smaak die ze toevoegt aan EAST.
Janine, zou je met ons kunnen delen welke rol je hebt bij EAST Specialty Coffee Bar?
Janine Jetten: “Natuurlijk! Mijn rol bij EAST Specialty Coffee Bar is ervoor te zorgen dat het de kern blijft van Hotel Casa. We openen vroeg in de ochtend, verwelkomen gasten en zetten de toon voor hun dag. EAST is een plek waar koffieliefhebbers en hotelgasten samen kunnen komen en de wereld van specialty coffee kunnen ervaren. We zijn toegewijd aan het creëren van een uitnodigende omgeving waar gasten de nuances van koffie kunnen ontdekken.”
Je reis in de wereld van koffie is fascinerend. Kun je ons vertellen hoe het allemaal begon?
Janine Jetten:
“Zeker weten. Mijn koffie-avontuur begon toen ik op 22-jarige leeftijd bij Starbucks ging werken, ondanks mijn gebrek aan ervaring. Ik volgde uitgebreide training in Londen, wat de basis legde voor mijn carrière in de koffiewereld. Tijdens mijn negen jaar bij Starbucks kreeg ik de kans om te ontdekken en te begrijpen hoe koffie uit verschillende regio’s unieke en onderscheidende smaken heeft. In die tijd groeide ik binnen Starbucks, van een trainer naar een koffiemeester, en zelfs tot een ambassadeur.”
Hoe ben je zo gefascineerd geraakt door specialty coffee?
Janine Jetten: “Er was een specifiek moment dat alles voor mij veranderde. Ik ontdekte proefde op een bepaald moment een koffie met natuurlijke aardbeiennoten. Dit benadrukte schijnbaar het belang van licht gebrande bonen om hun unieke oorsprong te laten zien. Ik kon niet geloven dat dit ook de smaak van koffie was!
Vervolgens heb ik vijf jaar lang een klein koffiebarretje beheerd, zelfs tijdens de uitdagingen van de COVID-19 pandemie. Dit leidde uiteindelijk naar CASA, waar ik mijn positie vond in een hotelomgeving. Hier bedien ik een diverse mix van gasten, inclusief buurtbewoners die op ons vertrouwen voor hun dagelijkse dosis cafeïne.”
Wat kunnen gasten verwachten wanneer ze naar EAST komen?
Janine Jetten: “Bij EAST kunnen mensen genieten van een scala aan aanbiedingen, waaronder onze unieke zelfgemaakte siropen. Ik vind het geweldig om de gezichten van gasten te zien wanneer ik ze vertel dat onze pumkin- en vanillesiroop helemaal zelf gemaakt is met alleen maar verse ingrediënten.
We bieden ook verschillende soorten bonen te koop aan, zodat gasten de EAST-ervaring mee naar huis kunnen nemen. We zijn toegewijd aan het verfijnen van verschillende brouwmethoden, zoals koud druppelen en V60, om een gevarieerde koffie-ervaring te garanderen. Daarnaast geven we prioriteit aan intensieve personeelstraining om onze passie en kennis te delen, wat de service voor de gasten verbetert.”
Kan je ons vertellen over aankomende zaken waar gasten naar uit kunnen kijken?
Janine Jetten: “Er zijn enkele boeiende ontwikkelingen op komst, waaronder de herintroductie van activiteiten zoals Coffee Classes voor onze gasten, waarbij ze kunnen leren van branders en barista’s die anders misschien minder toegankelijk lijken. Daarnaast willen we dieper ingaan op de wereld van thee. Ten slotte gaan we volgend jaar International Coffee Day op een grootse manier vieren, waarbij we onze gasten een onvergetelijke ervaring bieden.”
We kijken ernaar uit. Bedankt voor je tijd Janine!
Janine Jetten: “Happy to have you!”
OUR
BLOGS
Winter Activiteiten in Amsterdam
Ontdek de 5 meest magische activiteiten in Amsterdam tijdens de gezelligste maanden van het jaar.
Away from the Ordinary met Matthijs
Away from the Ordinary met Matthijs, de Community Builder bij Hotel Casa. Duik in zijn verhaal en liefde voor het hotel.
10 unieke winkels om te bezoeken in Amsterdam
Ontdek unieke winkels in Amsterdam waar lifestyle, kunst en muziek samenkomen tot een unieke ervaring op een regenachtige dag.