HIER MOET JE ZIJN TIJDENS ADE 2022

Het wordt langzaam oktober. Dat betekent gekleurde bladeren aan de bomen, de laatste warme zonnestralen en een extra laag kleding. Maar hé! Het betekent ook ADE 2022. Elk jaar staat het weekend rond de 20e in Amsterdam in het teken van dansen, muziek en toffe artiesten van over de hele wereld. Op unieke én ongebruikelijke plekken is het groot feest. Maar waar moet je heen? Casa geeft tips!

We mochten vorig jaar alweer rijkelijk proeven van dansbaar Amsterdam. Maar dit jaar doet de organisatie van ADE er nog een schepje bovenop? Hoe vier jij dit jaar ADE? Neem je een passe partout en neem je overal een kijkje? Of kies je het liefst één of een paar events uit de overvolle agenda? Wij helpen je kiezen, zodat jij door de bomen nog wél het Amsterdamse Bos kunt zien.

Africa Rising – zaterdag 22 oktober

Dansen op school, wij zijn er gek op. En we doen het even dunnetjes over bij Africa Rising. Afrobeats en house op de zaterdag in Het Sieraad in Amsterdam-West. Het Sieraad is een prachtig oud schoolgebouw uit 1922 en fungeert sindsdien nog steeds als school. Maar daarnaast is het nu ook een plek waar je uiteten gaat, meetings houdt en waar je feest tot diep in de nacht. Tijdens Africa Rising dans je op de vetste afrobeats in de grote, glazen hal van het Sieraad. Als je zin hebt om je hele lichaam erin te gooien, koop dan nu je kaart.

Slapfunk in Shelter – zaterdag 22 oktober 

Een grote naam in de Amsterdamse club scene. Slapfunk is weer present op ADE 2022. Deze keer neemt het label Shelter in Amsterdam-Noord over. Hun ground-shaking sound Is niet meer weg te denken uit de muziek van vandaag. Dungeon Funk, Brawther, Julian Alexander, Tristan Da Cunha, Samuel Deep en Locklead – je checkt ze op de zaterdag in Shelter. Ben je er daarna nog lang niet klaar mee? Neem dan de lift vanaf Shelter naar The Loft voor deel 2.

Fred Moon underground club Foto door Fred Moon via Unsplash

Youssou N’Dour & Super Étoile de Dakar – woensdag 19 oktober 

ADE in het Concertgebouw: dat wil je meemaken. Op de woensdag staat Youssou N’Dour samen met zijn band Super Étoile de Dakar op het podium. Deze toffe muzikale combinatie uit Senegal brengen dance muziek naar het Concertgebouw met een compleet nieuwe sound uit West Afrika. Senegalees gezang, percussie en invloeden van jazz, soul, funk en pop. Beleef het vanuit de Grote Hal in het Concertgebouw.

No Art x ADE Weekender – 21 tot 23 okt 

Doe het voor de muziek, doe het voor de stad. Tijdens ADE strijkt No Art 3 dagen lang neer in de Hollandsche Manege. Deze historische locatie vind je naast het Vondelpark en voor je ’t weet rijd je er voorbij. De manege staat namelijk pal tussen de huizen aan de Overtoom. Hier moet je toch echt een keer geweest zijn, bonuspunten als je er staat te dansen! Een dikke line-up en een lichtshow waar je ‘u’ tegen zegt. Kies 1 dag of pak ze alle 3! Elke dag begint om 14:00 uur en eindigt om 23:00 uur.

Breakfast Club Weekender – 22 & 23 okt

Een stukje verderop, maar 100% de ‘moeite’ waard. In Zaandam vind je de North Sea Venue. Een robuuste fabriek, gebouwd in 1947 en absoluut niet je standaard partylocatie. Deze oude fabriek zit vol met geheimzinnige gangen, kleine nissen en grote ruimtes waar er gedanst moét worden. Op de zaterdag begint het Breakfast Club Weekender daar. Precies op tijd voor ontbijt begint het feest op beide dagen om 10.00 uur ’s ochtends. Een lekkere line-up van begin tot eind, in alle ruimtes van de North Sea Venue. Op zondag begint het hele feest gelukkig weer opnieuw.

Warehouse picture by Sebastian Scheuer Foto door Sebastian Scheuer via Unsplash

Immersive Experience by Joris Voorn & Johana Kroft – 21 & 22 okt

Techno legende Joris Voorn slaat de handen ineen met 3D artiest Johana Kroft. Een audiovisuele beleving, mede mogelijk gemaakt door Philips, in Hotel De L’Europe in het centrum van Amsterdam. Op de vrijdag of zaterdag laat je je onderdompelen in de immersive experience van het creatieve stel. De beats van Joris trekken je mee in het scherm waar je de bubbly 3D kunst van Johana bewondert. Beeld en geluid perfect op elkaar aansluitend. Jij met je vrienden en een 3D-brilletje.

Doing Business in Areas of Conflict and Controversy – donderdag 20 oktober

Het Midden-Oosten profileert zich naast cultuur en sport steeds meer met dancemuziek. Geld en mogelijkheden zijn er in overvloed, maar zo ook een controversionele benadering op mensenrechten en ongelijkheid in sommige landen. Tijdens dit debat wordt er gekeken naar kansen en risico’s van zakendoen in het Midden-Oosten, maar ook naar wat er te winnen valt. Hoe kan de Midden-Oosterse muziekscene z’n intrede doen op wereldniveau terwijl de ‘gewone gang van zaken’ daar achter de schermen doorgaat? Een interessant debat over het belang van muziek in combinatie met mensenrechten bij Felix Meritis in het centrum van Amsterdam.

Ratherlost x Lofi – vrijdag 21 oktober

Een stukje buiten de stad, maar in het hart van industrieel clubben. Daar vind je warehouse club Lofi. Deze tent is heel ADE goed bezet en trapt het muziekevent af met Ratherlost op de vrijdag. Stap in een wereld van vrijheid en volledig jezelf zijn. Ratherlost staat voor de hele nacht dansen zonder vooroordelen en te veroordelen. Dit event heeft een no-camera beleid. Daarom word je telefoon afgeplakt bij de entree. Tien uur lang genieten van de allerbeste techno vol goede energie.

Raphael Schaller club picture Foto van Raphael Schaller via Unsplash

Altijd goed met ADE

En dan hebben we natuurlijk nog de events die áltijd goed zijn met ADE. Meerdaagse festivals, nachtfeesten en andere pure klassiekers die weinig tot geen uitleg vereisen. Gegarandeerd vette line-up, toffe settings en meerdere stages:

  • Awakenings
  • Circoloco x Loveland
  • Mystic Garden
  • Strafwerk
  • Thuishaven
  • DGTL

Roes uitslapen met ADE? 

Of je nou de passe partout in je bezit hebt, of dat je een of meerdere kaartjes voor ADE events hebt gekocht. Een beetje uitslapen kan geen kwaad in het beruchte weekend in oktober. Boek een of meerdere nachtjes bij Hotel Casa en kruip weg in de zachte boxspring. Gordijnen dicht, trek het dekbed op en zet je telefoon uit. De volgende ochtend (of middag) schuif je aan voor een all day brunch met precies de gerechten waar je dan zin in hebt.

LAATSTE
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!