QUEER & PRIDE AMSTERDAM 2023

5 HIDDEN GEMS IN A SEA OF CELEBRATIONS

Het is zo ver, Pride staat voor de deur! Dit jaar wordt Pride Amsterdam uitgebreid tot Queer & Pride, met twee weken aan evenementen georganiseerd door Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam. Als een plek die studenten en gasten verwelkomt uit alle hoeken en in alle expressies, zijn we verheugd om een aantal events op de agenda uit te lichten. Hoewel de Pride Walk en Canal Tour populaire evenementen zijn, zijn er nog vele andere verborgen pareltjes te ontdekken tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023. In dit artikel zullen we vijf minder bekende evenementen en artiesten uitlichten die je niet wilt missen.

Queer fest - 22.07

Iedereen is bekend met de iconische Pride Walk, maar wist je dat je na de wandeling de viering kunt voortzetten op het Queer Fest mini-festival  op het Museumplein? Van dansen bij ‘het Danspaleis’ tot het ontdekken van 30 diverse marktkraampjes, er is voor ieder wat wils van 14.00 uur tot 18.00 uur. Doe mee aan diverse sportactiviteiten georganiseerd door Queer Pride en Sports, waaronder rolschaatsen, skateboarden, breakdancen, basketbal, tennis, volleybal, voetbal, rugby en badminton. Mis zeker de zelfverdedigingsles niet! Dit evenement is rolstoeltoegankelijk en biedt ook toegankelijke toiletten aan.

🚲 Fietstocht Hotel Casa – Museumplein: 14min

Pride Amsterdam

Queer films

Op verschillende locaties, waaronder Studio K, RialtoLAB111De VlugtVolkshotel, en Waterkant, presenteert Queer Amsterdam een samengesteld filmprogramma dat een diverse reeks perspectieven op seksualiteit en genderdiversiteit laat zien. Het doel is om de stemmen van gemarginaliseerde gemeenschappen te versterken en de intersectionaliteit tussen LGBTQIA+/queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten te verkennen. Deze films behandelen belangrijke onderwerpen die vaak sensationeel worden weergegeven in de reguliere media. De nadruk ligt op het terugbrengen van de menselijkheid en het bieden van een kans voor zelfvertegenwoordiging op het grote scherm. Door het werk van Queer filmmakers te promoten, streeft de organisatie naar een evenwichtiger en inclusiever beeld van onze gemeenschap

🚲 Fietstocht Hotel Casa – Studio K: 13min

🚲 Fietstocht Hotel Casa – Rialto: 11min

🚲 Fietstocht Hotel Casa – LAB111: 17min

🚲 Fietstocht Hotel Casa – De Vlugt: 32min

🚲 Fietstocht Hotel Casa – Volkshotel: 6min

🚲 Fietstocht Hotel Casa – Waterkant: 18min

Queer movie

Pride in 'De Hortus'

Vind rust en plezier in de serene omgeving van ‘de Hortus tijdens een geweldig Pride-programma te midden van weelderig groen. De festiviteiten beginnen met een betoverende Botanische Lezingstour op zondag 23 juli.

Het daaropvolgende weekend (29 en 30 juli) kun je genieten van een thematische rondleiding door de levendige tuin, waarin je (gender)diversiteit in de plantenwereld ontdekt. Op woensdagavond 2 augustus kun je naar de Hortus gaan voor een queer speeddate-sessie! En als je toevallig een veelbelovende match vindt, kun je samen aan een speurtocht door de hele tuin beginnen. Zou de Hortus het begin van jouw zomerromance kunnen zijn? Kom en ontdek het zelf!

🚲 Fietstocht Hotel Casa – de Hortus: 12min

Hortus Amsterdam

Trans talk; Claiming the right to be loved

Sluit je aan bij het publiek in de Pride Hub (the Social Hub) op 1 augustus, van 19:30 uur tot 21:00 uur, voor een boeiend en eerlijk panelgesprek over liefde, relaties, intimiteit en seksuele autonomie binnen de transgemeenschap. Deze prikkelende discussie onderzoekt de veelzijdige aspecten van liefde, verder dan alleen de invloed van hormonen en genderbevestigende zorg. Met op de achtergrond oprechte liefdesliedjes van Agnes, creëert dit evenement een veilige en inclusieve ruimte om empathie en begrip te bevorderen. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een verlichtende dialoog die liefde en veerkracht in de transgemeenschap viert.

🚲 Fietstocht Hotel Casa – the Social Hub: 3min

Pride Hub Amsterdam

Pride at Go Gallery

Deze zomer, van 22 juli tot 6 augustus, presenteert de GO Gallery  in Amsterdam een spannende tentoonstelling met de nieuwste werken van acht getalenteerde kunstenaars. De expositie toont een diverse reeks kunstvormen, waaronder queer foto’s, popart, fijne kunst illustraties, straatkunst, lichtobjecten en creaties met behulp van kunstmatige intelligentie. Met een vleugje humor belooft deze tentoonstelling een boeiende en levendige viering van artistieke expressie te zijn. Mis de kans niet om de GO Gallery te bezoeken tussen 12.00 uur en 18.00 uur en deze unieke talentenshow te ervaren.


🚲 Fietstocht Hotel Casa – Go Gallery: 20min

Tentation Romain Berger

Romain Berger, Tentation, from the series “All you need is Love”.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, muziek, film, of gewoon je steun wilt betuigen aan de LGBTQIAP+ gemeenschap, er zijn talloze manieren om betrokken te zijn. Zorg ervoor dat je de officiële websites van Queer Amsterdam en Pride Amsterdam bekijkt voor meer informatie over wat er tijdens de festiviteiten plaatsvindt. En bovenal, vier met respect en veiligheid. Vrolijk Pride!

RELATED
STORIES

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!