FAQ

Waar moet ik aan voldoen om in Casa te wonen?

Je bent maximaal 23 jaar oud op het moment dat je je registreert, je hebt een geldig inschrijfbewijs en een geldige collegekaart van een universitaire, HBO of MBO-instelling,  je doet een fulltime opleiding – en je bent klaar voor de meest fantastische periode van je leven! 

Hoe lang mag ik in Casa wonen?

Nadat je je kamer hebt geaccepteerd, mag je maximaal 2 ‘Casa’-jaren bij ons wonen (2 keer 8 maanden tussen oktober en mei). Zo geven we iedereen een kans om het studentenleven te ontdekken!

Is er een wachtlijst?

Ja, die is er. De verwachte wachttijd is ongeveer 1,5 tot 2 jaar.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Die hebben we hier voor je. Bekijk de tabel hieronder:

Reguliere kamer            € 510
Midweek kamer            € 385 
Registratiekosten          € 30 

Wat is de opzegtermijn?

Bij Casa zijn we vrij flexibel. Je hebt slechts 1 maand opzegtermijn (uitgaande van de laatste dag in de maand). Dus bijvoorbeeld: wanneer je het contract opzegt op 29 januari zal je alleen nog de maand februari hoeven te betalen. Zeg je op 1 februari op, dan dien je de volledige maanden van februari en maart te betalen. Als je Casa verlaat voor bijvoorbeeld een stage in het buitenland, dan kan je helaas niet meer terugkomen. Wel kun je je opnieuw inschrijven voor de wachtlijst als je jouw 2 jaar wonen bij Casa nog niet hebt vol gemaakt.

Wanneer kan ik mij het beste inschrijven?

Schrijf je in zodra je weet dat je in Amsterdam wilt gaan studeren. We hebben namelijk een gemiddelde wachttijd van 1,5 tot 2 jaar. Wil je dus direct bij aanvang van je studie in Casa komen wonen? Dan adviseren we je om je al ver voor het behalen van je middelbareschooldiploma bij ons in te schrijven. Onthoud wel dat je maximaal 2 jaar in Casa mag wonen vanaf je eerste dag.

Mag ik me inschrijven als ik nog geen 18 jaar ben?

Zolang je minimaal 18 jaar bent op het moment dat je het contract tekent is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Kan ik voorrang krijgen wanneer ik een langere reistijd naar mijn opleiding heb?

Helaas niet. Ons beleid is gebaseerd op ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Hoe sneller je registreert, hoe sneller je bij ons kunt wonen.

Mogen we met twee personen de kamer bewonen?

We weten het maar al te goed: onze bedden zijn groot genoeg voor twee personen. Helaas is het niet toegestaan om daadwerkelijk met twee of meer personen een kamer te delen. Maar natuurlijk zijn logees van harte welkom! 

Kan ik mij bij de gemeente Amsterdam inschrijven als ik een kamer in Casa heb?

Natuurlijk! Wanneer je jezelf namelijk niet inschrijft zal de Gemeente toeristenbelasting bij je heffen… Spaar je geld voor iets leukers dan belasting en schrijf je op tijd in bij de Gemeente Amsterdam.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Nee helaas niet. Een van de eisen, als het gaat om huurtoeslag, is het hebben van een eigen keuken. Bij Casa zijn we dol op samen eten en daarom deel je de keuken met meerdere studenten.

Kan ik mijn fiets ergens kwijt?

Wie zouden we zijn als we jou geen parkeerplek konden aanbieden in een van ’s werelds grootste fietssteden ooit? Casa heeft een afgesloten plek voor fietsen in de parkeergarage. Jouw fiets is altijd veilig en droog! Je kunt je fiets ook – op eigen risico – parkeren aan de overkant van de straat.

Hoe zit het met mijn post?

Ons topteam van de receptie zal ervoor zorgen dat alle post of pakketjes bij jou terechtkomen. Naast de entree vind je een brievenbus welke je deelt met de studenten van jouw verdieping. Pakketten kunnen altijd worden opgehaald bij de receptie middels het tonen van een Identiteitskaart.

Wat als mijn betaling niet lukt?

Irritant! Allereerst raden we je aan contact op te nemen met de bank. Het kan zijn dat er een autorisatieprobleem is of dat je een bepaalde limiet hebt bereikt. Welke obstakels je ook tegenkomt, stuur ons een e-mail (students@hotelcasa.nl). Samen komen we altijd tot een goede oplossing.

Wat als er iets kapotgaat in mijn kamer of als er een lamp vervangen moet worden?

Tada! Daar ons Technisch Team! Wanneer er iets stuk is kun je dit aangeven via de handige Casa-app die we daarvoor gebruiken. Vertel welke problemen je ondervindt en ons team zal het z.s.m. komen fixen!

Mag ik roken op mijn kamer?

Zeker niet! Behalve dat roken slecht voor je is, is het ook vrij irritant voor je medebewoners. Iedere kamer is uitgerust met een brandalarm. Het zal niet de eerste keer zijn dat deze afgaat door een stiekeme roker en het hotel ontruimd moet worden. Dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Als we merken dat je toch rookt op je kamer, dan krijg je hiervoor een boete.

Heb ik internet op mijn kamer?

Natuurlijk. Wifi is een primaire levensbehoefte voor een student om te overleven. Het internet is gratis en je hebt geen wachtwoord nodig.

Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

Je kunt via iDeal, SofortBank, MasterCard, Maestro, Visa, American Express en bankoverschrijving bij ons betalen.

Mag ik gebruik maken van de hotelfaciliteiten?

Casa is net zoveel jouw huis als het onze. Voel je daarom vooral thuis! Je bent uiteraard meer dan welkom in onze publieke ruimtes. Je kamersleutel geeft je ook nog eens een fijne korting van 20% op EAST én korting op onze parkeergarage.

Worden er evenementen georganiseerd voor studenten?

Hell yeah! De Community Builders plannen regelmatig feesten voor studenten. Dit kan een gezellige borrel zijn, maar ook een workshop of je ontdekt een nieuwe hobby! Ook organiseren studenten uit Casa één keer in de maand een borrel in de studentenlounge. Heb je een tof idee? Deel het vooral met onze Community Builders en wordt de nieuwe Casa legend!

Wat voor mogelijkheden biedt Casa voor startende jonge ondernemers?

Laat ons vooral zien wat jouw talent is en dan kunnen we kijken op welke manier we je kunnen ondersteunen! Ook hiervoor kan je altijd contact opnemen met de Community Builders in Casa. Uiteindelijk draait Casa om studenten en kunnen we niets anders dan mooie initiatieven stimuleren!

Kan ik werken of stagelopen bij Casa?

Natuurlijk! Wij hebben regelmatig stageplekken en vacatures in Casa! Hoe lekker is het om binnen één minuut op je werk of stage te kunnen zijn? Bekijk eens onze werken bij-pagina om te zien of er een leuke baan of stage voor jou bij zit!

Kan ik, wanneer ik stageloop in Amsterdam in Casa wonen?

Ja zeker, je bent meer dan welkom! Wanneer je al in Casa woont en je wilt voor een stage naar het buitenland, dan moet je je daarna opnieuw inschrijven voor de wachtlijst. Uiteraard geldt dit alleen als je weer terug wilt komen!