10X BESTE CROISSANTS IN AMSTERDAM

Amsterdam is helemaal in de ban van de croissant en heeft dit Franse gebak tot een absolute favoriet gemaakt. Voor velen in de stad is de zoektocht naar de perfecte croissant bijna een sport geworden. Onze Marketing Manager Michelle weet precies waar je de beste croissantjes vindt. Ontdek haar 10 hotspots voor de meest geliefde croissants in Amsterdam.

FORT 9 - ★★★★★

Het kroonjuweel van de Amsterdamse croissants.

Fort 9 Best Croissants Amsterdam List

📍 Jan Evertsenstraat 31, 1057 BM Amsterdam

Vooral in het weekend kost het eventjes geduld om de drempel van Fort 9 over te kunnen stappen. Maar binnen is het feest! Hier wordt alles met passie vers voor je neus bereid, de oven in geschoven en prachtig geëtaleerd. Probeer het nu maar eens bij één bakery treat te houden. Alleraardigste service is ook absoluut benoemingswaardig. Ons favoriet werd de kaascroissant. Deze feisty variant met een petit spicy jasje is de absolute winnaar van allemaal!

Geen zin in wachten? Bezoek Fort 9 buiten het weekend om de rij te skippen.

ULMUS BAKKERIJ - ★★★★☆

Puur vakmanschap bij Ulmus

Ulmus Bakkerij croissants Amsterdam List

📍 Cabralstraat 7, 1057 CD Amsterdam

Om het hoekje van Fort 9 bevindt zich net zo’n pareltje met fantastisch brood, goede koffie, uiteraard geweldige croissantjes én een minder lange rij. Ulmus Bakerij! Ook hier vakmanschap, mét lokale producten – er wordt alleen gekocht bij molenaars die kunnen vertellen waar de granen vandaan komen. Met mooi weer strijk je hier gezellig neer op de picknick bank voor de bakkerij. Met minder weer zijn er ook plekjes binnen. Bonus: je bestelling wordt geserveerd op prachtig servies.

GEBROEDERS NIEMEIJER - ★★★★☆

Croissants in een interieur vol Franse charme

Best Croissants Amsterdam Gebroeders Niemeijer

📍Nieuwendijk 35, 1012 MA Amsterdam

Niemeijer rankt naast de unieke croissantjes óók zeer hoog door de knusse zitplekken. Bezoek deze bakkerij in een historisch Amsterdams pand en the good news; je kan binnen zitten en genieten. Met pittoresk uitzicht op baguettes, zakken bloem en baksels waan jeje heel ver weg van het drukke hartje centrum Amsterdam waar deze bakkerij zich bevindt. Bestel hier een petit dejeuner en het allerpoepigste, kleine Niemeijer croissantje.

SAINT JEAN - ★★★★★

De vegan kaascroissant kampioen van Amsterdam

SAINT JEAN croissants Amsterdam List Hotel Casa

📍Lindengracht 158h, 1015 KK Amsterdam

Deze fancy naam voor een bakkerij belooft al veel, de lange rij in het weekend maakt de belofte nog zwaarder. Maar mark our words; zodra je een croissant in handen hebt ben je die rij alláng weer vergeten. Saint-Jean  is zeer esthetisch met minimalistisch interieur, een lonkende spiegel voor de deur en een vitrine vol verleidingen. En wat blijkt. Alles bij Saint-Jean is veganproof. Proef je dat het vegan is? Nee! Well done Saint-Jean.

Zin in nét een beetje extra? Bezoek Saint-Jean’s Deli shop aan de overkant en bemachtig een plekje.

MARGO'S - ★★★☆☆

Flaky and fully vegan

Best Croissants Margo's Amsterdam Hotel Casa

📍 Eerste Tuindwarsstraat 2A, 1015 RV Amsterdam

De ultieme destinatie in Amsterdam voor vegan baksels en pastries vind je in de Jordaan. Margo runt in haar Margo’s sinds 2021 een menu met 100% vegan lekkernij. Verwen jezelf naast een vegan – choco/ kaas of ‘ham’kaas – croissant ook met een goede koffie of matcha. De ultieme treat om door deze gezellige buurt van Amsterdam te struinen.

 

BAKKERIJ WOLF - ★★★☆☆

Croissant charme in de 9 straatjes

Bakkerij Wolf Amsterdam Croissant List Hotel Casa

📍 Wolvenstraat 22, 1016 EP Amsterdam

Genieten van een croissant in een chique ambiance? Bakkerij Wolf  is prachtig in beige tonen en voorzien van genoeg knusse plekjes. Scoor hier je croissant to go om mee te shinen in de 9 straatjes of neem plaats aan tafel en bestel er eentje met boter en jam. Absoluut lekker en zeer instaproof.

GRAMMES - ★★★★☆

Perfecte croissant on-the-go

Grammes croissants Amsterdam List Hotel Casa

📍Maasstraat 16, 1078 HJ Amsterdam

Bij Grammes hebben ze het begrepen; luchtig en gelaagd kenmerkt de mooie croissantjes van deze bakkerij. Chef Maxime groeide op in Frankrijk en dat proef je. Een ideale stop voor een croissantje on the go. Met goed weer eet je ‘m op het bankje voor de zaak. 

LE FOURNIL - ★★★★☆

Een croissant zoals 'ie moet zijn

Le fournil croissants Amsterdam List Hotel Casa

📍Olympiaplein 119, 1077 CW Amsterdam

Oui Oui! Warm je Franse hart maar op. Bij Le Fournil proef je een croissant zoals ‘ie is bedoeld. Crispy from the outside en buttery inside. Dit kleine zaakje in Zuid biedt binnen etalage op een puur staaltje vakmanschap – de croissants worden hier vers voor je neus gerold. Vaak ook met een rij, maar goed nieuws: voor Amsterdamse begrippen is de croissant hier scherp geprijsd.

BAKHUYS - ★★★☆☆

Waar traditie en smaak samenkomen

Bakhuys croissants Amsterdam List Hotel Casa

📍 Sarphatistraat 61, 1018 EX Amsterdam

Op zoek naar een goede croissant, maar zin in lekker gewoon? Ga zeker naar Bakhuys in Oost – al sinds 1926 gaande en is naast bakkerij ook een low-key café, lunch- en flexwerkplek. Vijf generaties aan ervaring proef je absoluut, hier geen concessie aan smaak. Goed nieuws, aan ontbijt doen ze hier tot maar liefst 14.00.

KOMETEN CAFE - ★★★★☆

Van hobby naar professie

Kometen Cafe Amsterdam Best Croissants Hotel Casa

📍Ms. van Riemsdijkweg 2, 1033 RD Amsterdam

Van hobby naar beroep: het verhaal van Kometen Café is fantastisch en gaat van buurtbakkerij, tot tijdelijke locatie en is inmiddels dankzij groot succes uitgevlogen naar een zeer volwassen onderkomen. Op de nieuwe spot aan NDSM, floreert deze bakkerijcafé ook als een fantastische lunchplek en flexwerkspot. En de croissants? Très bien! Crispy and buttery as they should be.

Met deze blog vol croissantopties zul je nooit meer het perfecte croissantplekje missen als je in Amsterdam bent. Tot het volgende croissant avontuur – au revoir!

ONZE
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!