5 ICE CREAM SALONS
IN AMSTERDAM EAST

In onze bruisende hoofdstad is een heerlijk ijsje nooit ver te zoeken op de warme dagen. Met het prachtige weer van dit moment zijn we op zoek gegaan naar de crème de la crème ijssalons in één van de meest levendige delen van de stad: Amsterdam-Oost. Van tijdloze favorieten tot gedurfde smaaksensaties: maak je klaar voor warme dagen vol ijspret. En het beste van alles? Deze geweldige plekken zijn allemaal op loopafstand van Hotel Casa.

1. IJSCUYPJE

Wibautstraat 109h - 12 minuten lopen vanaf Hotel Casa

Ijscuypje Wibautstraat Ice cream salons

Gelegen aan de levendige Wibautstraat bevindt zich een ware traktatie voor ijsliefhebbers: IJscuypje. Het begon allemaal in 2007 toen Edwin de Koeijer zijn eerste ijssalon opende nabij de vermaarde Albert Cuypmarkt, wat het begin was van zijn ijsimperium met 14 vestigingen doorheen de stad.

IJscuypje onderscheidt zich door hun toewijding aan ambachtelijk Nederlands roomijs, bereid met lokale ingrediënten, een bewuste afwijking van de Italiaanse gelatotraditie. De overstap naar biologische melk van een boerderij in Overijssel en Belgische Valrhona-chocolade, toont hun inzet voor kwaliteit. De nauwkeurigheid waarmee hun ijs wordt samengesteld maakt hen tot een parel van de Amsterdamse ijsscène.

2. MASSIMO GELATO

Pretoriusstraat 89 - 9 minuten lopen vanaf Hotel Casa

Massimo Gelato Ice cream salons

In tegenstelling tot het roomijs van Ijscuypje, vind je bij Massimo Gelato dan weer de gelato zoals je hem in Italië vindt. Hoewel de hoofdingrediënten van gelato en roomijs vergelijkbaar zijn, zit het verschil in de verhoudingen en de bereidingswijze.

Onze favoriet bij Massimo Gelato? Er springt één smaak onmiskenbaar uit: pistache. Dit hemelse ijs, dat zijn oorsprong vindt in Siciliaanse pistachenoten, getuigt van het ongeëvenaarde vakmanschap van Massimo Bertonasco en zijn toegewijde team. Dus, of je nu een doorgewinterde pistache-liefhebber bent of je jezelf wilt verrassen met de vele smaken die de ijssalon te bieden heeft, één van de vier vestigingen van Massimo Gelato is een must-try als het aankomt op ijs!

3. HET IJSBOEFJE

Beukenplein 5 - 14 minuten lopen vanaf Hotel Casa

Ijsboefje Ice cream salons

Het IJsboefje op het Beukenplein 5 verleidt ijsliefhebbers met ambachtelijk schepijs van de hoogste kwaliteit. Dit iconische ijssalon laat je proeven van heerlijk ijs, afkomstig van de befaamde ijsmaker Monte Pelmo in de Jordaan. Monte Pelmo levert ambachtelijk Italiaans ijs met verrukkelijke smaken zoals hazelnoot, pistache en sorbet. Daarnaast prijkt een breed scala van 28 milkshake-varianten op het menu van Het IJsboefje.

Het IJsboefje biedt niet alleen subliem ijs en milkshakes, maar ook een sfeervolle omgeving met een betoverend interieur, verfraaid met prachtige tegels. Tot slot hebben ze een knus terras dat uitnodigt tot genieten op zonnige dagen.

4. IJS VAN OOST

Javastraat 79 - 28 minuten lopen vanaf Hotel Casa

Ijs van Oost Ice cream salons

IJs van Oost, gelegen in de Javastraat, biedt een pure ijsbeleving met dagelijks vers ambachtelijk ijs. Met een focus op uitmuntende ingrediënten – waaronder vers fruit en vanillestokjes – zorgen ze voor een verrukkelijk assortiment. Deze charmante ijssalon heeft een eenvoudig interieur met enkele zitplaatsen en is ook bekend om hun kwaliteitsvolle espresso. De verscheidenheid aan smaken, zoals yoghurt, sorbet en roomijs, maakt IJs van Oost het hele jaar door een heerlijke traktatie.

5. PISA IJS

Scheldeplein 22 - 31 minuten lopen vanaf Hotel Casa

Pisa Ijs Ice cream salons

Hoewel deze ijssalon niet gevestigd is in Amsterdam-Oost, verdient ook Pisa IJs zeker een bijzondere vermelding. Gelegen nabij de Amsterdam RAI, biedt deze bescheiden ijswinkel een onweerstaanbaar aanbod van heerlijk Italiaans ijs sinds 1935. Hun ambachtelijk bereid ijs wordt met trots gepresenteerd in meer dan 60 verrassende smaken, die per seizoen variëren.

En zo kom je aan het einde van deze smakelijke ontdekkingsreis door de Amsterdamse ijsscene in Oost. Van tijdloze favorieten tot gedurfde creaties, elke ijssalon heeft zijn eigen verleidelijke verhaal en heerlijke aanbod. Of je nu gaat voor het klassieke genot van ambachtelijk roomijs of de avontuurlijke smaken van gelato, Amsterdam heeft voor iedereen iets lekkers in petto op warme dagen.

ONZE
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!