9 TIPS OM DE LIEFDE TE VIEREN IN AMSTERDAM

We vieren niet alleen op 14 februari de liefde. Nee hoor, die wij vieren hele jaar door! We zijn gek op liefde – of je die nu hebt voor je partner, beste vriend, moeder of grote broer. Samen zijn is het fijnste wat er is. Houd dit lijstje met gezellige to-do’s in Amsterdam bij de hand en beleef ze (romantisch) samen.

Wandel-koffie-klets-date

Samen genieten van groen én een beetje reuring. Dat is wandelen in de Amsterdamse parken in een notendop. Haal een koffie voor onderweg (bij EAST) en wandel samen met je vlam of maatje door het Oosterpark, Frankendael Park, Vondelpark, Amsterdamse Bos en zo kunnen we nog even doorgaan. Al nippend aan de koffie, kletsend of juist samen genieten van een momentje helemaal niks.

Coffee to go Restaurant EAST

Flaneren langs de grachten

Zin in wat meer prikkels zonder grindsteentjes in de schoenen? Maak eens een wandeling over de Amsterdamse grachten – welke je overigens niet alleen in het centrum vindt. In Amsterdam Oost zijn er namelijk ook talloze mooie straten die langs de kabbelende grachten liggen. Vaak vergezeld met romantische plantsoenen om elkaar snel even te kussen. Kijk je ogen uit door de majestueuze panden, de grote bomen en kleine bruggetjes. 

Pak samen een filmpje

Kruip bij elkaar in de bioscoop en drijf samen weg bij spannende, romantische verhalen. In sommige theaters kun je zelfs voor een royale loveseat kiezen om zo van de film te genieten. Wij houden van het knusse van een kleiner filmhuis, waar het speciaalbier koud staat en waar je zelf je plekje kiest. Ga bijvoorbeeld naar Studio K, Kriterion, Rialto, de Filmhallen of Lab111.. Eet wat, neem een drankje en zak romantisch weg met je lief.

Movie theatre

Liefde uit de kunst

Ook gek op musea en andere kunst? Zoek de liefde dan daar! Het Rijksmuseum heeft de Liefdesverhalen. Taferelen op doek of in hout met als gedeeld thema ‘liefde’. Zoek naar knuffelende en kussende karakters of ogen vol smacht en verlangen. Je vindt ze in de vaste tentoonstelling. Ook in het Tropenmuseum of de Hermitage kun je op zoek naar liefelijke kunstobjecten.

Kus elkaar op de Magere Brug

Het is de verbinding van de 2 grachten langs de Amstel en heeft een wel heel lief verhaal. Deze bekende Amsterdamse brug zou in de 17e eeuw gebouwd zijn zodat de gezusters Mager – die aan weerszijden van de Amstel woonden – elkaar vaker konden bezoeken. Met het ouder worden, werd het namelijk steeds lastiger voor de zussen om naar elkaar toe te wandelen. Ze zouden om die reden de brug hebben laten bouwen. Een bevestigde waarheid is dit verhaal helaas niet.

Kussen jullie elkaar in het midden van de Magere Brug? Dan zou de liefde jullie altijd bij blijven! Romantisch is het in ieder geval zeker met de 1200 kleine lichtjes.

Botanically romantic

Botanische romantiek

Vind weelderige tuinen, felle kleuren groen en de oudste boom van Amsterdam in de Hortus Botanicus – dé botanische tuin van onze hoofdstad. Stap met je schat in de vlindertuin, warm op in de palmenkas en verlekker jullie aan de zoete, fleurige kleuren. Romantiek in een instant! 

Hortus Botanicus Amsterdam

Nachtje weg bij Hotel Casa

Even een paar dagen alleen voor jullie. Doen waar jullie zin in hebben en samen genieten van het bruisende Amsterdam. Dat kan bij Hotel Casa! Kies een van onze gezellige hotelkamers, bijvoorbeeld de comfort of juist de premium. Onze kleurrijke kamers met kingsize bed, zachte vormen en natuurlijke materialen laten je zowel uit als thuis voelen. Maak helemaal een feestje van jullie hotelovernachting bij Casa en reserveer een tafeltje in Restaurant EAST voor een uitgebreide lunch of borrel in een knusse huiskamersfeer.

Speciale café’s

Een drankje in de kroeg is altijd een goed idee. Maar als je zin hebt in nét dat beetje extra, dan zijn muziek- of comedycafés perfect. Genieten van zwoele jazz op de achtergrond kan op enorm veel plekken in Amsterdam. Zijn jullie meer in de mood voor gigantische lachbuien? Reserveer dan een tafeltje bij een van de comedy cafés die de stad rijk is, zoals Toomler, Boom Chicago of Comedy Café..

 

Wine tasting EAST

Proeverijen

Gaat liefde écht door de maag? Het is net hoe je het bekijkt. Wij zijn gek op alles wat met mooie gerechten en lekkere drankjes te maken heeft! En wat is er leuker dan samen in die smaakbeleving duiken? Of je nu gaat voor een wijn-, kaas- of onze eigen cocktailproeverij: je zit er samen altijd warmpjes bij.

Er zijn zoveel manieren om de liefde te vieren, ook als deze liefde niet zozeer romantisch is. Samen genieten van mooie momenten die regelrecht de boeken in kunnen. 

ONZE
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!