HOLLAND FESTIVAL:
5 NIET TE MISSEN VERBORGEN PARELS

Met de komst van juni staat Holland Festival weer op het punt Amsterdam te omarmen met creatieve prikkels en culturele levendigheid. Het evenement duurt een maand en staat bekend om zijn internationale line-up van topartiesten. Verwacht een breed scala aan optredens, van muziek en dans tot theater en film. Het beste van alles is dat de artiesten van het Holland Festival in ons hotel verblijven. Kortom, redenen genoeg om de meest artistieke pareltjes van het festival voor je op een rijtje te zetten.

WUTHERING HEIGHTS

Dates: 10 times between June 8 and June 18

Deze Engelstalige voorstelling is een verbluffende waarschuwing dat onze wrede behandeling van anderen onze wereld nog jaren kan beïnvloeden. Regisseur Emma Rice transformeert Emily Brontë’s klassieker “Wuthering Heights” in een unieke, gepassioneerde en krachtige theatrale ervaring, inclusief live muziek, komedie, poppenspel en dans. Holland Festival presenteert deze productie als een samenwerking tussen het Nationale Theater en Emma Rice’s Wise Children, in samenwerking met DeLaMar en Sismo Stories & Performances. Deze adembenemende wraak-tragedie vertelt het verhaal van een heftige liefde en een brutale keten van gebeurtenissen.

Wuthering Heights: klik voor info & tickets

Wuthering Heights Holland Festival

 

THE BACCHAE

Date: 10/06 (8.30pm) + 11/06 (3pm)

Regisseur Elli Papakonstantinou brengt zijn muzikale queer versie van Euripides’ De Bacchanten twee keer naar het publiek in Het Muziekgebouw. In het stuk wordt elke vorm van verlangen aangemoedigd door de god Dionysos. Door zijn samenwerking met operazangers, choreografen en performers als Ariah Lester ontstaat een nieuwe speeltaal, waarin teksttheater organisch overgaat in muziektheater, opera en dans. Het stuk overschrijdt vele grenzen en queer is meer dan persoonlijke voorkeuren voor de makers: het is een kans om op een nieuwe, open manier naar de wereld te kijken.

The Bacchae: klick voor info & tickets

 

ANGELA (a strange loop)

Dates: June 7 (8 pm) | June 8 (8 pm) | June 9 (8 pm)

Stel je voor dat het leven van één persoon ons kan leiden naar de kernvraag van ons bestaan. Dat is wat regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg doen in ANGELA (a strange loop). De voorstelling neemt ons mee op een reis door het leven van een vrouw genaamd Angela en daagt ons uit om na te denken over onze eigen identiteit en bewustzijn. Met behulp van een posthumanistische esthetiek en een multimediale aanpak verkennen ze het nieuwe machtsevenwicht tussen lichamen, technische objecten en machines. De voorstelling leidt ons naar de fundamentele vraag: wat is de aard van de werkelijkheid en wat vertegenwoordigt ‘ik’?

Angela (A strange loop): klik voor info & tickets

 

CALL FOR THE COMPANY

Date: 20/06 (8.30pm)

Raven Chacon, een Diné (Navajo) componist, muzikant en kunstenaar, presenteert een concertprogramma met partituren die experimenteren met instrumenten en bezetting – van geweren en hondenfluitjes tot een stuk voor acht trompetten. Zijn werk richt zich op de erfenis van het kolonialisme en de blijvende effecten daarvan op inheemse bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten. Chacon is de eerste Indiaanse componist die de Pulitzer Prize for Music heeft gewonnen en zijn werk is gebaseerd op ritme, akoestiek en concepten. Het programma bevat ook een improvisatie met drie gastmuzikanten en medewerkers.

Call for the company: klik voor info & tickets

 

TENEBRIS SUSPIRIA NATURAE & THE WAY WE ARE

Date: 23/06 (8.30pm) 

Het laatste (maar niet het minste) evenement dat in deze blog wordt uitgelicht, toont een double-bill met Kembra Pfahler en Johanna Constantine. Performancekunstenaar en DJ Johanna Constantine presenteert haar langste werk ooit: Tenebris Suspiria Naturae (‘De donkere zucht van de natuur’). Dit stuk, met meerdere dansers, verkent de strijd om te overleven in een onvoorspelbare omgeving. Kembra Pfahler, bekend van haar betrokkenheid bij The Voluptuous Horror of Karen Black band presenteert “The Way We Are”, een activistisch concert met kostuums geïnspireerd op Future Feminism. Deze optredens belichamen het evoluerende landschap van performancekunst en feminisme.

Tenebris Suspiria Naturae & The Way We Are: klik voor info & tickets

OUR
BLOGS

Choose language.

Reserve today and receive 10 € discount on your stay
*Not in combination with other offers

Reserve today and receive €10 discount on your stay

*Not in combination with other offers

Reserveer vandaag en ontvang €10 korting op uw verblijf.

*Niet in combinatie met andere deals

Reserveer je parkeerplaats bij Hotel Casa Amsterdam

CASA

Hallo Casa, ik wil graag mijn feedback over mijn verblijf met jullie delen!